Snapper met sinaasappelsaus

Informatie


De Lutjanidae of snappers worden aangetroffen in de tropische en subtropische gebieden in alle oceanen. Ze leven op dieptes tot 450 meter. De bekendste soort is de rode snapper. Snappers kunnen soms 1 meter lang worden.

Vis van de week

Snapper met sinaasappelsaus, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 2 kleine snappers, gestript, ontschubd
  • 50gr waterkers
  • Voor de saus
  • 2tl dijonmosterd
  • 175gr gemengde slabladeren
  • 2el geconcentreerd sinaasappelsap
  • 1tl venkelzaad
  • Gepofte aardappelen
  • 175gr ongezouten boter, in blokjes
  • 2el olijfolie
  • Schijfjes sinaasappel
  • Zout en cayennepeper
  • Bereiding


  • Kerf de flanken van de vissen 4x per zijde. Vermeng de mosterd en venkelzaad en bestrooi de vissen aan weerszijden met dit mengsel. Besprenkel ze met olie en leg ze 12 minuten onder een voorverwarmde grill. Keer ze halverwege om.
  • Doe het geconcentreerde sinaasappelsap in een kom en verwarm het boven 2,5cm kokend water. Neem de pan van het vuur en klop geleidelijk de boter door het sap, zodat er een romige saus ontstaat. Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe en dek de kom af.
  • Besprenkel de waterkers en slabladeren met de resterende olijfolie. Leg de vissen op 2 grote borden, schep de saus erover en serveer ze met de slabladeren, aardappelen en sinaasappelschijfjes.
  • Tip van Hollemans

      Gepofte aardappelen maakt u sneller door ze eerst 8 minuten op vol vermogen in de magnetron te leggen en ze dan in een voorverwarmde oven van 200graden 6 tot 8 minuten knapperig te bakken. Snijd ze open, leg er een klontje boter in en dien ze op.