Ingepakte snapper met sesamzaad

Informatie


De Lutjanidae of snappers worden aangetroffen in de tropische en subtropische gebieden in alle oceanen. Ze leven op dieptes tot 450 meter. De bekendste soort is de rode snapper. Snappers kunnen soms 1 meter lang worden.

Vis van de week

Ingepakte snapper met sesamzaad, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 2 grote snapper, schoon met kop
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1el vissaus, 2tl poedersuiker
  • 2el plantaardige olie
  • 2 kleine rode pepers, fijngehakt
  • Halve tl gebroken zwarte peper
  • 2tl sesamolie, 2el sesamzaad
  • 4 sjalotjes, fijn gesneden
  • Sap 2 limoenen, limoen als garnering
  • 2,5cm gemberwortel, in dunne plakjes
  • 2el water
  • 3 tot 4 bananenbladeren of aluminiumfolie
  • Bereiding


  • Snijd de vissen aan beide kanten diep in met een mes, 2 tot 3x per zijde, zodat de marinade er goed in kan trekken.
  • Verhit voor de marinade de plantaardige olie en de sesamolie in een hete wok en bak hierin het sesamzaad goudbruin. Voeg gember, knoflook, pepers en sjalotjes toe en laat deze op een zacht vuur zacht worden zonder ze te laten aanbranden. Voeg water, vissaus, suiker, peper en limoensap toe. Laat het mengsel 2 tot 3 minuten sudderen en laat het afkoelen.
  • Gebruikt u bananen bladeren, verwijder dan de steel. Maak de bladeren zacht door ze in kokend water te dompelen en wrijf ze in met plantaardige olie om ze soepel te houden. Smeer de vissen in met de marinade, wikkel ze in de bananen bladeren en zet deze vast met bamboespiesen, of wikkel de vissen in aluminiumfolie. Zet ze 3 uur op een koele plek, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Leg de ingepakte vis op een bakplaat en bak ze 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180graden. U kunt ze ook op een rooster leggen en 35 tot 40 minuten bakken op de barbecue. Garneer ze met schijfjes limoen.