Gebakken schol met basilicumsaus

Informatie


Schol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Het grootste deel van de schol exporteren wij naar Italië, daar is het vooral een vis voor kinderen. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet.

Vis van de week

Gebakken schol met basilicumsaus, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 30gr verse basilicum
  • Halve citroen
  • 1el witte wijnazijn
  • 2 schollen, zonder kop en vinnen
  • 75gr Griekse yoghurt
  • 50gr bloem
  • 1tl gemalen koriander
  • 40gr boter
  • Bereiding


  • Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2 tot 3 el water toe. Je kunt ook een hoge kom en staafmixer gebruiken. Pureer het geheel tot een gladde saus en meng de yoghurt en gemalen koriander erdoor.
  • Breng het sausje op smaak met zout en peper en verdun het eventueel met nog een scheutje water, het mag een vrij dunne saus zijn.
  • Knijp de citroen boven de schol uit en wrijf de schollen in met peper en zout. Strooi de bloem op een bord en wentel de vissen er een voor een door. Schud overtollig bloem er weer af.
  • Verhit de boter in een pan en bak de schollen in 5 tot 8 minuten mooi bruin gaar. Keer de vis voorzichtig met behulp van 2 spatels. Serveer de schol op warme borden en zet op elk bord een klein schaaltje met het basilicumsausje.