Scholfilet rolletjes in portwijnboter

Informatie


Schol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Het grootste deel van de schol exporteren wij naar ItaliŽ, daar is het vooral een vis voor kinderen. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet.

Vis van de week

Scholfilet rolletjes in portwijnboter, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 100gr zeewolffilet
  • 100ml droge, witte port
  • 100ml kreeften bouillon (uit een pot)
  • 100gr room (ijskoud)
  • 150gr rauwe koploze garnalen
  • 100gr boter
  • Zeezout
  • 8 scholfilets zonder vel
  • Peper
  • 1 eiwit
  • 100ml witte wijn
  • Bereiding


  • Snijd de zeewolffilet in mootjes, meng ze met de room en zet ze 20 minuten in de diepvries. Pureer ze daarna in de mixer met een snufje zout en het eiwit. Breng ze op smaak met 2 el port.
  • Haal de garnaalstaarten uit de schaal, en was het vlees. Hak vervolgens alles fijn en roer het door de visfarce. Strooi zout op de scholfiletjes en verdeel de farce gelijkmatig op de velzijde. Rol de scholfilets nu strak op. Begin bij het dikste uiteinde.
  • Verwarm de oven voor op 75graden. Doe de rest van de port samen met de witte wijn, de kreeften bouillon en 1 el boter in een pan. Breng het geheel aan de kook en leg de rolletjes vis erin (met het dunne uiteinde naar beneden). Laat het afgedekt in 6 tot 8 minuten gaar worden. Houd het daarna warm in de oven.
  • Laat het kookvocht op een hoog vuur ongeveer voor de helft verdampen. Haal de pan daarna van het vuur, laat de rest van de boter in partjes smelten (roeren) en breng op smaak met peper. Halveer de rolletjes en leg ze met de portwijnboter op voorverwarmde borden.
  • Heerlijk met aardappelpuree.