Gevulde scholrolletjes

Informatie


Schol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Het grootste deel van de schol exporteren wij naar Italië, daar is het vooral een vis voor kinderen. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet.

Vis van de week

Gevulde scholrolletjes, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 2 middelgrote wortels, geraspt
  • 4 scholfilets
  • 1 middelgrote courgette, geraspt
  • Zout en peper
  • 4el volkoren broodkruimels
  • Gekookte aardappelen
  • 1el limoensap
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vermeng de geraspte wortels en courgette. Voeg broodkruimels, limoensap en zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de visfilets met het val naar boven op de snijplank en bedek ze met een gelijkmatige laag vulling.
  • Rol de filets op en leg ze in een ovenschaal. Dek ze af en bak ze ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden. Serveer de rolletjes heet met gekookte aardappelen.
  • Tip van Hollemans

      In de ovenschaal ontstaat heerlijk sap, maar voor extra saus kunt u fijngehakte verse peterselie door wat kwark roeren en bij de vis serveren.