Kerrieschotel met scholfilet

Informatie


Schol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Het grootste deel van de schol exporteren wij naar Italië, daar is het vooral een vis voor kinderen. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet.

Vis van de week

Kerrieschotel met scholfilet, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 400gr scholfilet
  • 1dl creme fraiche
  • 1 eetlepel bloem
  • 1dl visbouillon
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel boter
  • 1 prei dun gesneden
  • 2 theelepels kerrie
  • Peper en zout
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 theelepel sambal
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Roerbak de sjalotjes en de geperste/gesnipperde knoflookteen ca. 3 minuten in de boter.
  • Roer de bloem erdoor met de kerrie en de sambal. Laat het geheel 1 minuutje door garen.
  • Blus af met de bouillon en de creme fraiche, en laat deze ongeveer 5 minuten doorkoken. Breng het op smaak met wat zout en peper.
  • Schep wat van de saus in een ovenschaal. Leg hier de prei op en daarna de gepeperde en gezouten scholfilets. Daarna de rest van de saus.
  • Laat dit geheel 20minuten in de oven staan.