Schelvis preischotel

Informatie


In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig, want schelvis is een lekkere vis, die verfijnder is dan kabeljauw en het hele jaar goed te krijgen is.

Vis van de week

Schelvis preischotel, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 25gr boter
  • 2el pesto
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125ml slagroom
  • 1 knoflook teentje, fijngehakt
  • 400gr schelvis filet
  • 250gr gesneden prei
  • 1el citroensap
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 220graden. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de ui zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de knoflook en prei toe en roerbak het geheel ca. 4 minuten.
  • Roer de pesto en room door het prei mengsel en breng het geheel pittig op smaak met zout en peper.
  • Doe het preimengsel in een ovenschaal en schep de vis erdoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet hem op een rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Lekker met tagliatelle of gekookte aardappelen.