In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig, want schelvis is een lekkere vis, die verfijnder is dan kabeljauw en het hele jaar goed te krijgen is.
Schelvis preischotel, gerecht voor 2 personen
Ingrediënten
25gr boter
2el pesto
1 ui, gesnipperd
125ml slagroom
1 knoflook teentje, fijngehakt
400gr schelvis filet
250gr gesneden prei
1el citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220graden. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de ui zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de knoflook en prei toe en roerbak het geheel ca. 4 minuten.
Roer de pesto en room door het prei mengsel en breng het geheel pittig op smaak met zout en peper.
Doe het preimengsel in een ovenschaal en schep de vis erdoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet hem op een rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten gaar worden.