Schelvis met tomaat en pesto
Informatie
In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig, want schelvis is een lekkere vis, die verfijnder is dan kabeljauw en het hele jaar goed te krijgen is.
Bereiding
Besprenkel de visporties met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Laat dit ca. 15 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 190graden. Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan met anti aanbak laag en bak de filets in ca. 1 minuut per kant lichtbruin. Schep ze naast elkaar in een ovenschaal.
Bak de ui en knoflook ca. 3 minuten in het bakvet. Neem de pan van het vuur en roer de tomaat, creme fraiche, pesto en olijven erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de saus over de visfilets en dek de schaal op een rooster en laat de vis in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Neem de schaal uit de oven, verwijder de folie en bestrooi het gerecht met de peterselie. Lekker met gemengde salade en pasta.