Schelvis met tahinsaus

Informatie


In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig, want schelvis is een lekkere vis, die verfijnder is dan kabeljauw en het hele jaar goed te krijgen is.

Vis van de week

Schelvis met tahinsaus, een gerecht voor 6 personen

Ingrediënten


  • Schelvis met tahinsaus
  • 250ml tahin
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4el olijfolie
  • 3 el water
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • Rijst en salade
  • Bereiding


  • Leg de visfilets in een grote ovenschaal. Schep er 1 eetlepel van het citroensap en 1eetlepel van de olijfolie over en bak ze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180graden.
  • Verhit intussen de resterende olie in een grote koekenpan en fruit de uien in 6 tot 8 minuten mooi bruin en bijna knapperig.
  • Doe de tahin en knoflook in een kleine kom en klop er geleidelijk het resterende citroensap en het water door tot de saus licht en romig is. Breng hem op smaak met zout en peper.
  • Strooi de uitjes over de vis, schenk de tahinsaus erover. Bak de filets nog 15 minuten, tot ze geheel gaar zijn en de saus borrelt. Serveer direct met rijst en een salade.