Gefrituurde schelvis

Informatie


In de Nederlandse visafslagen wordt de laatste jaren weer wat meer schelvis aangevoerd. Gelukkig, want schelvis is een lekkere vis, die verfijnder is dan kabeljauw en het hele jaar goed te krijgen is.

Vis van de week

Gefrituurde schelvis, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 60gr bloem
  • 1 tl mosterdpoeder
  • Halve tl uienpoeder
  • Halve tl zout, halve tl zwarte peper
  • 1 ei, licht geklopt
  • Halve tl knoflookpoeder
  • Achtste tl cayennepeper
  • 1,75dl melk, beetje tabascosaus
  • 4 schelvis filets
  • Halve tl paprikapoeder
  • 100gr maïsmeel, 40gr maïzena
  • Plantaardige olie om in te bakken
  • Bereiding


  • Zet 3 schaaltjes neer. Meng in het eerste schaaltje de bloem met zout, peper, cayennepeper, paprika- en mosterdpoeder.
  • In het tweede schaaltje, ei, melk en enkele druppels tabasco.
  • In het derde schaaltje, meel en de overige ingrediënten, behalve de vis en de olie.
  • Haal de filets eerst door het bloemmengsel, schud het teveel af. Haal ze nu door het eimengsel schud af, haal ze door het maïsmeelmengsel en schud het teveel af.
  • Verhit in een diepe pan of wok ca 8cm olie tot 175graden. Leg hier een paar filets in, zorg dat de pan niet te vol is, en bak de filets in anderhalve tot 2 minuten per kant goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm in de oven terwijl de rest gebakken wordt zorg dat de olie voor elk baksel weer op de juiste temperatuur is.