Sardines met pesto

Informatie


Sardines, ook wel sardienen of pelsers, behoren tot de straalvinnige vissen uit de familie haringen. Sardines komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië

Vis van de week

Sardines met pesto, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 16 grote sardines, kop af
  • 50gr verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50gr verse basilicumblaadjes
  • 1,5dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Peper en zout
  • 2el pijnboompitten, uitgeperst
  • Schijfjes citroen, als garnering
  • Bereiding


  • Was de sardines, dep ze droog en leg ze in een grillpan.
  • Maal de basilicumblaadjes, het knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine fijn. Roer de kaas en de olie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer een beetje pesto op een kant van de sardines en zet ze 3 minuten onder de hete grill. Keer de visjes, besmeer ze weer met pesto en gril ze nog eens 3 minuten tot ze gaar zijn.
  • Serveer met extra pesto en schijfjes citroen.
  • Tip van Hollemans

      De pesto is ook heerlijk bij andere vette vis zoals haring