Gevulde sardines

Informatie


Sardines, ook wel sardienen of pelsers, behoren tot de straalvinnige vissen uit de familie haringen. Sardines komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië

Vis van de week

Gevulde sardines, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 50gr rozijnen
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 2el balsamicoazijn
  • 3el marsala, 4 el olijfolie
  • 1el verse salie, gesneden
  • 500gr verse sardines, schoongemaakt
  • 2el verse peterselie, gehakt
  • 4 grote tomaten, ontveld en gehakt
  • 4el zwarte olijven, zonder pit
  • 225gr zilveruitjes, gehalveerd
  • 1,5dl vis- of groentebouillon
  • 4el pijnboompitten, geroosterd
  • Bereiding


  • Week de rozijnen ongeveer een uur in de marsala tot ze goed zacht zijn. Laat ze uitlekken en bewaar zowel de rozijnen als de marsala.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit op laag vuur de uien in 15 minuten goudbruin en gaar. Bak het knoflook en de salie een minuutje mee. Voeg de tomaten toe en na 2 minuten de bouillon, de azijn en de marsala. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 25 minuten pruttelen.
  • Doe de sardines erbij en laat het geheel 2 tot 3 minuten pruttelen. Voeg de rozijnen, olijven en pijnboompitten toe en wacht 2 tot 3 minuten tot de vis gaar is. Voeg de peterselie toe, garneer met een schijfje citroen.