Bereiding
Maak eerst de saus. Verhit de olie in een pan, fruit de ui 5 minuten en voeg dan tomaten, knoflook, tijm en groene peper toe.
Voeg paprika en bouillon toe. Breng dit al roerend aan de kook, draai het vuur lager, dek de pan af en laat de inhoud 10 minuten zachtjes koken, tot de groenten zacht zijn. Laat ze iets afkoelen en pureer ze dan in een blender of keukenmachine.
Was de vis goed en kerf het vel me een scherp mes enkele malen kruislings in. Vermeng citroensap, paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm en zwarte peper. Schep dit mengsel over de vis en wrijf het er goed in.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal en schenk de saus erover. Dek de vis af met folie en bak hem ca. 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden, tot de vis gaar is en bij aanraking met een mes gemakkelijk verbrokkelt. Serveer hem met gekookte rijst en citroenpartjes.