Roodbaars filet in pindakorstje

Informatie


Roodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees. Jonge roodbaars vindt je meestal in baaien of in de kustzone. De volwassen dieren gaan verder de zee in waar ze in groepjes bij elkaar leven.

Vis van de week

Roodbaars filet in pindakorstje, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 roodbaars filets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1-2el citroensap
  • Een snufje cayennepeper
  • 4el olie
  • Witte peper en zout
  • Halve tl gedroogde oregano
  • 100gr ongezouten pinda’s
  • Halve tl gedroogde tijm
  • Bereiding


  • Besprenkel de filets met een beetje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maal de pinda’s fijn en doe ze op een bord. Pers de knoflook erboven uit. Kruid dit pittig met cayennepeper, oregano, tijm, peper en zout.
  • Klop de eieren in een ander bord. Haal de filets eerst door de eieren, daarna door de pinda’s met kruiden (druk goed aan).
  • Bak de filets in olie in een grote pan op een niet te hoog vuur in zo’n 6 tot 8 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Garneer met citroenschijfjes en sla.