Gegrilde roodbaars filet met geitenkaas

Informatie


Roodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees. Jonge roodbaars vindt je meestal in baaien of in de kustzone. De volwassen dieren gaan verder de zee in waar ze in groepjes bij elkaar leven.

Vis van de week

Gegrilde roodbaars filet met geitenkaas, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 roodbaars filets
  • 1 bosui in dunne ringetjes
  • Halve citroen, rasp en sap
  • Halve el verse tijmblaadjes, fijn
  • 100gr zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 5el notenolie of olijfolie
  • 25gr hazelnoten, grof hakken
  • 150gr spinazie of veldsla
  • Bereiding


  • Verwarm de ovengrill voor op 180graden. Bestrijk de roodbaars filets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Meng in een kom de geitenkaas met de gehakte nootjes, bosui, de tijm en de geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe.
  • Vet de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaars filets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel er 2 el notenolie over.
  • Schuif de schaal ca. 10cm onder de hete grill en laat de filets in ca. 5 minuten gaar en mooi bruin worden.
  • Klop in een kom een dressing van 1el citroensap, 3el notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie luchtig door.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg de visfilets er voorzichtig op. Lekker met gebakken krielaardappeltjes.