Gebakken roodbaars met gesmoorde lamsoor

Informatie


Roodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees. Jonge roodbaars vindt je meestal in baaien of in de kustzone. De volwassen dieren gaan verder de zee in waar ze in groepjes bij elkaar leven.

Vis van de week

Gebakken roodbaars met gesmoorde lamsoor, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 roodbaarsfilets a 150gr
  • 300gr lamsoor
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 40gr roomboter
  • 1 theelepel milde currypasta (patak’s)
  • Bereiding


  • Roodbaarsfilets bestrooien met zout en peper en in de koekenpan 25gr boter verhitten en de currypasta erdoor roeren.
  • Roodbaars filets in de curry ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • In een vergiet de lamsoor goed afspoelen en laten uitlekken. In een pan de helft van de boter verhitten. Daarna kunt u de lamsoor en de wijn erdoor scheppen.
  • Lamsoor in ca 2 minuten afgedekt beetgaar smoren, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met peper. Van het vuur afhalen en dan kunt u de rest van de boter erdoor roeren.
  • U bent klaar en kunt nu lekker gaan eten.