Paella met roodbaarsfilet

Informatie


Roodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees. Jonge roodbaars vindt je meestal in baaien of in de kustzone. De volwassen dieren gaan verder de zee in waar ze in groepjes bij elkaar leven.

Vis van de week

Paella met roodbaarsfilet, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • Potje fruit du mer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300gr roodbaars filet
  • 2 uien, geraspte kaas
  • Rijst
  • 250gr kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 150 gr erwtjes
  • Een rode, groene en gele paprika
  • 450ml groentbouillon
  • 1 citroen, peper en zout
  • Bereiding


  • Laat de fruit du mer uitlekken. Snipper de uien, pers de teentjes knoflook uit. Maak de paprika’s schoon en snij deze in blokjes. Verhit olie in een grote pan en fruit daarin de ui met knoflook.
  • Voeg de paprika en rijst toe en laat kort meestoven. Roer de kurkuma erdoor, schenk de bouillon erbij en laat ca. 15 tot 20 minuten gaar worden, tot het vocht door de rijst is opgenomen. Neem de pan van het vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180graden. Spoel de filets af, dep deze droog en snij ze in grove stukken. Was de kerstomaten en meng met de erwtjes, zeevruchten en roodbaars door de rijst.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Breng de rijst op smaak met peper, zout, citroensap en citroenschil en doe alles in een ovenschaal.
  • Strooi wat geraspte kaas over het gerecht. Laat de paella in de oven in ca. 35minuten gaar worden.