Gepocheerde rog met kruidige ravigotte

Informatie


Er zijn een aantal soorten roggen, waarvan de stekel- of doornrog in Nederland het meest wordt aangevoerd. Roggen zijn eigenlijk geen platvissen, maar platte vissen. Platvissen worden geboren als rondvis, na een aantal weken verandert de lichaamsvorm en neemt een platte vorm aan.

Vis van de week

Gepocheerde rog met kruidige ravigotte, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 rogvleugels
  • Groene kruiden
  • Worcestershire sauce
  • Grof zeezout
  • 1el kappertjes
  • Peper en zout
  • Halve citroen
  • 4 augurken
  • 2 gekookte eierenn
  • Olijfolie, dragonazijn
  • Bereiding


  • Spoel de vleugels goed af onder stromend water, dep ze droog en bestrooi deze met een beetje grof zeezout en besprenkel ze met het sap van de halve citroen. Laat dit even rusten.
  • Giet water bij de rog om ze te pocheren. Breng het aan de kook en laat ze dan 10 tot 15 minuten pruttelen.
  • Plet nu de gekookte eieren met een vork en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met zout, peper en azijn. Nu voorzichtig aanlengen met olie. Snijd nu de kappertjes en augurken en meng deze in de saus.
  • Doe nu de groene kruiden en de worchestershire sauce erbij en meng dit goed door.
  • Laat de rog op keukenpapier uitlekken en verdeel deze over de 4 borden serveer de saus er los bij. Lekker met gebakken aardappeltjes.