Rode poon met Boursin Cuisine uit de oven

Informatie


Er zijn drie soorten ponen te onderscheiden: de grauwe poon, de rode poon en de Engelse poon. Zoals de namen al doen vermoeden, is de ene poon rood en de ander grauwbruin. De Engelse poon is rood. Een van de bijnamen van poon is knorhaan, dit vanwege het geluid dat ze maken om belagers af te schrikken en als herkenning voor soortgenoten.

Vis van de week

Rode poon met Boursin Cuisine uit de oven, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1kg gevilde poon
  • 1 blikje ananas
  • 1 pakje room
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 pakje boursin cuisine
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200graden. Was de poontjes schoon en dep ze droog. Bestrooi de visjes met peper en zout. Leg ze daarna in een ovenvaste schaal. Vermeng de boursin en de room met elkaar en schenk dit mengsel over de poontjes. Dek ze af met de ananasschijven en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  • Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven tot de kaas bruin kleurt.