Rode poon in tomatensaus

Informatie


Er zijn drie soorten ponen te onderscheiden: de grauwe poon, de rode poon en de Engelse poon. Zoals de namen al doen vermoeden, is de ene poon rood en de ander grauwbruin. De Engelse poon is rood. Een van de bijnamen van poon is knorhaan, dit vanwege het geluid dat ze maken om belagers af te schrikken en als herkenning voor soortgenoten.

Vis van de week

Rode poon in tomatensaus, gerecht voor 2 personen.

Ingrediënten


  • 500gr gevilde poon
  • 1el citroensap
  • 2el kappertjes
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 1el peterselie
  • 400gr tomatenblokjes uit blik
  • 2el olijfolie
  • 1el majoraan
  • 1tl rietsuiker
  • 2el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • Bereiding


  • Spoel de vissen rondom schoon, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vissen 1 minuut per kant. Neem ze uit de pan. Bak de ui met knoflook 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten met vocht, tomatenpuree, suiker en majoraan al roerend toe.
  • Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout. Leg de vissen in de saus en laat ze in 8 minuten zachtjes gaar worden keer ze halverwege. Bestrooi het gerecht met kappertjes en peterselie.