Panga visschotel

Informatie


Panga wordt gekweekt in drijvende kooien onder andere in de Mekong Delta in Vietnam. Daar wordt de vis in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd. De pangafilet is in 3 kleuren te verkrijgen: geel, deze heeft een lage kwaliteit. Roze, deze filet heeft een middelmatige kwaliteit. En wit, deze filet heeft de beste kwaliteit.

Vis van de week

Panga visschotel, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 panga filets
  • 75gr doperwten
  • 40gr geraspte cheddar kaas
  • 2el maïzena
  • 150ml melk
  • Groenten bijv. asperges
  • 150gr gekookte garnalen, gepeld
  • 150gr kwark
  • 200gr maïs uit blik, uitgelekt
  • 75gr verse volkorenbroodkruim
  • Bereiding


  • Spoel de filets af onder de kraan en dep ze droog. Snijd ze vervolgens in blokjes bestrooi ze met zout en peper en haal ze door de bloem.
  • Doe de vis, garnalen, maïs en doperwten in een ovenschaal. Klop de melk en kwark los met wat peper en zout en schenk dit in de schaal.
  • Vermeng de broodkruimels met de geraspte kaas en schep dit gelijkmatig over het gerecht. Bak de visschotel in 25 tot 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 190graden.