Panga met prei in mosterdsaus

Informatie


Panga wordt gekweekt in drijvende kooien onder andere in de Mekong Delta in Vietnam. Daar wordt de vis in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd. De pangafilet is in 3 kleuren te verkrijgen: geel, deze heeft een lage kwaliteit. Roze, deze filet heeft een middelmatige kwaliteit. En wit, deze filet heeft de beste kwaliteit.

Vis van de week

Panga met prei in mosterdsaus, voor 2 personen

Ingrediënten


  • Prei
  • 2 panga filets
  • 2 eieren
  • Aardappelen
  • 200ml kookroom
  • Mosterd
  • Peper en zout
  • Bereiding


  • Schil en kook de aardappelen gaar. Kook ook 2 eieren.
  • Maak intussen de prei schoon en snijd deze in kleine ringen. Spoel de panga filets schoon, dep ze met een theedoek of keukenrol droog en snijd deze in kleine blokjes.
  • Gooi de kookroom in een schaal en roer daar ongeveer 2kleine eetlepels mosterd door ( dit is even uitproberen hoe pittig je je gerecht wilt hebben ) proef desnoods even door er met uw pink in te dippen.<.li>
  • Strooi peper en zout over de panga en roerbak deze ca. 5min. in olie.
  • Voeg daarna de gesneden prei toe en roerbak deze ca 2min mee. Strooi desgewenst nog een beetje zout over de prei.
  • Voeg het schaaltje kookroom met de mosterd erdoor en laat dit geheel nog ca 5min. pruttelen.
  • Eenmaal geserveerd prakt u het ei door het gerecht heen.