Panga uit de oven

Informatie


Panga wordt gekweekt in drijvende kooien onder andere in de Mekong Delta in Vietnam. Daar wordt de vis in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd. De pangafilet is in 3 kleuren te verkrijgen: geel, deze heeft een lage kwaliteit. Roze, deze filet heeft een middelmatige kwaliteit. En wit, deze filet heeft de beste kwaliteit.

Vis van de week

Panga uit de oven, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 1 prei
  • 2 panga filets
  • Een bosui
  • Peper en zout
  • Een paprika
  • Geraspte kaas
  • Potje rode pesto
  • Bereiding


  • verwarm de oven voor op 200graden. was de panga filets af en dep ze droog.
  • Strooi peperen zout over de filets heen. olie een ovenschaal in en leg de filets in de schaal. Smeer daarna de vis in met de rode pesto.
  • Voeg daarna de schoongemaakte en gesneden groenten toe aan de schaal, zout deze ook nog licht.
  • Strooi nu over de groenten een laagje geraspte kaas en besprenkel het geheel met een beetje olie.
  • De schaal kan nu ca. 20minuten in de voorverwarmde oven gezet worden.
  • Erg lekker met rijst.