Gestoofde paling

Informatie


De levenscyclus van de paling begint en eindigt in de Sargassozee, gelegen in de Atlantische Oceaan ten zuiden van de Bermuda-eilanden. Paling komt voor in vrijwel alle Nederlandse rivieren, kanalen, polders en het IJselmeer. De aanvoer uit die wateren is beperkt, vandaar dat er vaak een beroep gedaan wordt op importen en kweek.

Vis van de week

Gestoofde paling, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 1,5kg paling (1050gr schoon gewicht)
  • 125gr boter
  • schoon zonder vel en kop, mootjes 5cm
  • Peper en zout
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • Bereiding


  • Was de paling schoon in koud water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de paling met peper en zout.
  • Pak een ruime pan en vul die met 2 tot 3 cm water voeg vervolgens de boter en paling toe. Zet de pan op het vuur en breng het geheel langzaam aan de kook. Eenmaal aan de kook zet de vis op een klein pitje en laat deze in 25 tot 30 minuten langzaam gaar stoven, of tot de vis gaar is. Dit kunt u zien door er met een vork in te prikken. Wanneer het vlees gemakkelijk van de graat af komt dan is de paling gaar.
  • Doe er op het laatst de beschuit bij om een lekkere saus bij uw vis te kunnen serveren. Lekker met (stok)brood.