Rauwe oesters met gember en limoen

Informatie


Oesters worden in mandjes met zeewier verpakt. Het zeewier houdt het vochtgehalte op peil en zorgt er bovendien voor dat de oesters niet beschadigen. Bewaar de oesters koel (3-5°C) in het mandje, nooit in water. Oesters zijn houdbaar tot de houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking.

Vis van de week

Rauwe oesters met gember en limoen, voorgerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 12 oesters, in schelp
  • 1el fijngehakte koriander
  • Halve tl geraspte verse gember
  • 2tl suiker
  • Geraspte schil en sap van 2 limoenen
  • Partjes limoen voor erbij
  • 2tl Thaise vissaus
  • Bereiding


  • Schik de geopende oesters op een grote schaal op een bedje van gestampt ijs of rotszout (zo blijven ze goed op hun plek liggen).
  • Meng de gember, limoenschil, limoensap, vissaus, koriander en suiker. Druppel een beetje van de saus in elke oesterschelp en serveer de oesters met partjes limoen.