Oesters rockefeller

Informatie


Oesters worden in mandjes met zeewier verpakt. Het zeewier houdt het vochtgehalte op peil en zorgt er bovendien voor dat de oesters niet beschadigen. Bewaar de oesters koel (3-5°C) in het mandje, nooit in water. Oesters zijn houdbaar tot de houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking.

Vis van de week

Oesters rockefeller, voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • Rotszout, 20 oesters in halve schelp
  • 6 fijngehakte bosuitjes
  • Halve theelepel gedroogde tijm
  • 50gr boter, enkele druppels tabasco
  • 2 el fijngehakte selderij
  • 1 el ansjovis pasta
  • 6dl gehakte verse spinazie
  • 1 el fijngehakte groene paprika
  • 10gr paneermeel
  • 0,6dl vers gehakte peterselie
  • Snufje zout, anijszaad en zwarte peper
  • 1dl slagroom
  • Bereiding


  • Giet een 1cm dikke laag rotszout in een grote ovenschaal, en zet deze in de oven op 200graden. Het zout zorgt ervoor dat de oesters niet kantelen en houdt ze warm nadat ze uit de oven zijn gekomen.
  • Doe de boter in een braadpan en laat die op laag vuur smelten. Voeg de spinazie, peterselie, uien, selderij en paprika toe en bak tot de spinazie goed geslonken is, ca 6minuten.
  • Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de oesters, toe.
  • Voeg voor een dikke saus eventueel wat extra room of paneermeel toe.
  • Schep wat saus op elke oester en plaats de oesters in het verhitte rotszout. Zet ze in de oven en bak tot de bovenkant begint de bubbelen. Dit zal ongeveer 12 minuten in beslag nemen.