Oestersoep

Informatie


Oesters worden in mandjes met zeewier verpakt. Het zeewier houdt het vochtgehalte op peil en zorgt er bovendien voor dat de oesters niet beschadigen. Bewaar de oesters koel (3-5C) in het mandje, nooit in water. Oesters zijn houdbaar tot de houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking.

Vis van de week

Oestersoep, voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 2 el boter
  • Halve theelepel zout
  • Boter of sherry
  • 4 fijngehakte bosui
  • Kwart theelepel cayennepeper
  • kwart kopje fijngesneden bleekselderij
  • 2 tl worcestersaus
  • 5dl room en 5dl melk
  • 3 dozijn grote oesters doormidden, of 4 dozijn kleinere oesters met hun vocht
  • Bereiding


  • smelt de boter op laag vuur, voeg ui en selderij toe en laat die in ongeveer 5 minuten zacht worden.
  • Het melk-roommengsel, de cayennepeper en de worcestersaus toevoegen en verhitten tot de soep net kookt. Zet de vlam laag, voeg oesters met hun vocht toe en kook ze 2 a 3 minuten, tot de randen van de oesters beginnen te krullen.
  • Proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
  • Elke soepkom kan nog worden afgemaakt met een klontje boter of een scheutje sherry.