Oesters bienville

Informatie


Oesters worden in mandjes met zeewier verpakt. Het zeewier houdt het vochtgehalte op peil en zorgt er bovendien voor dat de oesters niet beschadigen. Bewaar de oesters koel (3-5°C) in het mandje, nooit in water. Oesters zijn houdbaar tot de houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking.

Vis van de week

Oesters bienville, voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • Rotszout, 6 el Parmezaanse kaas
  • 1 el fijne peterselie, 2 el broodkruim
  • 1 eierdooier, licht geklopt
  • 2 el boter, 2 el bloem
  • 4 fijngehakte grote paddestoelen
  • Peper en zout, 16 oesters halve schelp
  • 3 fijngehakte bosuien
  • 1,5dl slagroom, 1 el droge sherry
  • Snufje cayennepeper
  • 2 geperste knoflook teentjes
  • 100gr garnalen, fijngehakt
  • 1 theelepel worcestersaus
  • Bereiding


  • Strooi een 1cm dikke laag rotszout in een grote ovenschaal en zet deze in de oven bij een temperatuur van 200graden. Het zout zorgt ervoor dat de oesters niet kantelen in de oven.
  • Smelt op matig vuur de boter in een braadpan. Voeg de bosui, peterselie, paddestoelen en knoflook toe en verhit het geheel zachtjes tot de groenten zacht zijn. Ongeveer 5 min.
  • Roer de bloem erdoor. Voeg de room toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de garnalen, eierdooier, sherry, zwarte peper, cayennepeper, worcestersaus en zout toe en laat het mengsel in 5 a 6 minuten al roerend binden.
  • Maak in een kleine kom een paneermengsel van broodkruim, Parmezaanse kaas, zout en cayennepeper en peper. (dezelfde hoeveelheid als eerder)
  • Schep op elke oester wat garnalensaus en strooi hier wat broodkruimmengsel over. Zet de oesters in het verwarmde rotszout. Bak ze tot de bovenkant goudgeel ziet. Dit zal zo’n 12 tot 15 minuten in beslag gaan nemen.