Rode mul in maïsbladeren met asperges

Informatie


Mul is een kleine vis van ongeveer 15 tot 20 cm, met een grote kop. De meeste mullen worden voor de Franse kust gevangen. Bij de vangst in West Europa wordt er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen de mul en de rode mul. In de recepten kunnen beiden gebruikt worden.

Vis van de week

Rode mul in maïsbladeren met asperges en rodepaprikasalade, voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 6 mullen, schoon met kop
  • Olijfolie, om te bestrijken
  • 2el vergine olijfolie
  • 12 takjes citroentijm
  • 2 bosjes verse groene asperges
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 citroen in schijfjes
  • Partjes citroen voor erbij
  • 1el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • Voor de marinade
  • 1el gescheurd basilicum
  • 12 grote maïsbladeren (schutbladeren)
  • 1 rode paprika, 100gr zwarte olijven
  • 1el pijnboompitten
  • Bereiding


  • Voor de salade, snijd de paprika in grote stukken. Leg ze met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel zwart wordt en blaren krijgt. U kunt de paprika ook boven een gasvlam houden. Laat de stukken in plastic zak afkoelen en verwijder dan het vel. Snijd de stukken in kleine blokjes.
  • Klop olijfolie, knoflook, citroensap en basilicum door elkaar en voeg dan de paprika, pijnboompitten en olijven toe.
  • Was de vis en dep hem vanbinnen en vanbuiten droog met keukenpapier. Vul de holte van elke vis met citroentijm, citroen en knoflook en leg de vis op een maisblad. Besprenkel de vis met olie en bestrooi hem met peper. Leg er nu een maisblad op en bind de uiteinden van de bladeren dicht.
  • Leg de pakketjes 6 tot 8 minuten op een barbecuerooster, of tot het vlees gaar is en gemakkelijk met een vork uit elkaar te halen is. Keer de pakketjes halverwege om. Bestrijk een paar minuten nadat u de vis op de bbq heeft gelegd de asperges met oplie en bak ze, onder regelmatig keren, 3 tot 4 minuten op de barbecue, of tot ze zacht zijn. Giet de dressing over de asperges en serveer ze met de vis. Geef er partjes citroen bij.