Rode mul met citroen

Informatie


Mul is een kleine vis van ongeveer 15 tot 20 cm, met een grote kop. De meeste mullen worden voor de Franse kust gevangen. Bij de vangst in West Europa wordt er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen de mul en de rode mul. In de recepten kunnen beiden gebruikt worden.

Vis van de week

Rode mul met citroen, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 8 middel grote mullen
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • Zout en grof gemalen peper
  • 2el olijfolie
  • 1tl paprikapoeder
  • 40gr boter
  • 6 laurierblaadjes
  • 4el fijngesneden peterselie
  • Extra boter om ovenschaal in te vetten
  • 3 grote tomaten
  • Bereiding


  • Kruid de rode mullen met peper en zout en doe ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 225graden.
  • Snijd de uien in ringetjes, stoof ze in hete olie tot ze glazig zijn en verdeel ze samen met de laurierblaadjes over de vis. Was de tomaten en de citroen, snijd ze in dunnen schijfjes en leg ze op de vis.
  • Strooi er peper, zout, paprikapoeder en peterselie over en doe er vervolgens botervlokjes (40gr) op.
  • Dek de vis af met aluminiumfolie. Bak hem 10 minuten in de oven. Zet daarna de stand op 175graden en laat de vis in 10 tot 15 minuten gaar worden.
  • Lekker met wit brood of gebakken aardappeltjes.