Gegrilde rode mul

Informatie


Mul is een kleine vis van ongeveer 15 tot 20 cm, met een grote kop. De meeste mullen worden voor de Franse kust gevangen. Bij de vangst in West Europa wordt er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen de mul en de rode mul. In de recepten kunnen beiden gebruikt worden.

Vis van de week

Gegrilde rode mul, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 1citroen, peper en zout
  • 2 grote sjalotten, gesneden
  • 4el olijfolie, 1el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 8 rode mullen met kop, schoon
  • Voor de gebakken aardappelen
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • Voor de dressing
  • 12 kleine, hele sjalotjes
  • 4 takjes tijm, 8 plakjes parmaham
  • 1el verse bieslook, fijn
  • 4el olijfolie, 900gr gesn. aardappelen
  • 8 verse blaadjes salie
  • 1el verse bladpeterselie, gesneden
  • 8 ongepelde teentjes knoflook
  • Bereiding


  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelen, knoflooktenen en sjalotjes, onder voortdurend roeren, in 12 tot 15 minuten goudbruin, krokant en gaar.
  • Snijd intussen de citroen in schijfjes, halveer ze eventueel, en stop ze met het knoflook, de peterselie, de tijm, de salie en de sjalotten in de holten van de vis. Bestrooi royaal met peper en zout. Omwikkel elke vis met ham en zet die met een prikker vast.
  • Leg de visjes onder een voorverwarmde grill en gril ze aan elke kant 5 tot 6 minuten tot ze gaar zijn.
  • Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap en de gesneden peterselie en het geknipte bieslook. Breng de dressing op smaak.
  • Verdeel de aardappels en sjalotjes over 4 borden en leg daarbovenop de vis. Sprenkel de dressing eroverheen en serveer meteen.