Bereiding
Maak eerst het beslag. Doe hiervoor de bloem met het zout in een kom. Voeg het ei toe en de helft van het bier en klop dit tot een egaal geheel. Roer langzaam het resterende bier erdoor tot het goed is opgenomen. Zet het mengsel 30 minuten apart.
Maak nu de knoflook kruidenmayonaise. Mix de eierdooier, mosterd, azijn, kruiden, knoflook en eventuele andere kruiden in de keukenmachine tot een schuimige massa. Voeg dan druppel voor druppel de olijfolie toe tot een dik mengsel is verkregen. Ga door met de olie in flinke scheuten bij te gieten. Breng op smaak en doe er heet water bij als de mayonaise te dik lijkt.
Vul intussen een diepe steelpan voor ongeveer een derde met plantaardige olie en verwarm dit tot 190graden of tot een stukje brood in 30 seconden bruin wordt. Haal de mosselen, een paar tegelijk, door het beslag en haal ze eruit met een schuimspaan. Frituur ze 1 tot 2 minuten in de hete olie tot het beslag krokant en goudkleurig is. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met de knoflook kruidenmayonaise, schijfjes citroen en peterselie.