Bereiding
Was de markelen even en dep ze droog. Bestrooi ze vanbinnen en vanbuiten met een beetje peper en zout, laat ze daarna afgedekt en koel rusten. Schil de wortels en de ui en hak ze fijn. Was de venkelknol, snijd hem in stukjes en houd het groen apart.
Verwarm de oven voor op 200graden. Verhit 20gr boter in een pan en stoof de groenten 2 minuten al roerend op een niet te hoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en piment. Meng er vervolgens het ei, de peterselie en het paneermeel door.
Vul de makreel met de groenten en leg de vis in een ingevette ovenschaal. De overgebleven vulling legt u rond de makreel. Verdun de vermout met 4 el water en giet dit op de vis. Laat de makreel in de oven onafgedekt in 25 minuten gaar worden.
Verhit de resterende boter in een pan en roer het fijngesneden venkelgroen erdoor. Doe dit alles op de vis en dien meteen op.
Heerlijk met knapperig stokbrood en aardappelpuree.