Makreel met mosterd- citroenboter

Informatie


De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. In de zomer komen de vissen dicht bij de kust voor en trekken dan naar het noorden. In de winter bevinden ze zich in diepere wateren. Het voedsel (kreeftachtigen en vissen) wordt aan de wateroppervlakte gezocht.

Vis van de week

Makreel met mosterd- citroenboter, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 makrelen, gefileerd
  • Voor de mosterd- citroenboter
  • 2el citroensap
  • 225gr jonge spinazieblaadjes
  • 115gr boter, gesmolten
  • 3el fijngehakte verse peterselie
  • 2el grove mosterd
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • Bereiding


  • Bestrooi de filets met zout en peper. Maak de mosterd- citroenboter door alle ingredi�nten hiervoor te vermengen. Leg de makreel op een grillrooster. Bestrijk de filets met war van de boter en gril hem 5 minuten aan elke kant, tot hij geheel gaar is. Bestrijk hem af en toe met de gemaakte boter.
  • Leg de spinazieblaadjes op het midden van 4 grote borden. Leg de makreel er bovenop. Verhit de resterende boter in een kleine pan tot hij sist en giet hem over de makreel. Serveer het gerecht direct.
  • Tip van Hollemans

      U kunt de spinazie ook vervangen door lamsoor of zeekraal. U dient deze alvorens te blancheren. Dat wil zeggen, de groente gedurende 1 minuut koken. Water natuurlijk eerst goed aan de kook brengen.