Gekruide makreelfilets

Informatie


De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. In de zomer komen de vissen dicht bij de kust voor en trekken dan naar het noorden. In de winter bevinden ze zich in diepere wateren. Het voedsel (kreeftachtigen en vissen) wordt aan de wateroppervlakte gezocht.

Vis van de week

Gekruide makreelfilets, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 2tl paprikapoeder
  • Halve tl witte peper
  • 4 makreelfilets
  • 1,5tl zout
  • Halve tl zwarte peper
  • 115gr boter
  • Halve tl uienpoeder
  • Halve tl gedroogde dille
  • Citroenschijfjes ter garnering
  • Halve tl knoflookpoeder
  • Halve tl gedroogde oregano
  • Bereiding


  • Vermeng alle kruiden en specerijen. Haal de makreelfilets door het kruidenmengsel tot ze er rondom mee bedekt zijn.
  • Laat de helft van de boter in een grote koekenpan flink heet worden en bak hierin 2 filets tegelijk ca. 2 minuten aan elke kant (huid kant eerst). Neem ze uit de pan, voeg de rest van de boter toe en bak de resterende filets.
  • Serveer de vis gloeiend heet, met wat van de boter uit de pan erover geschonken en gegarneerd met citroenschijfjes.
  • Tip van Hollemans

      Probeer dit recept ook eens uit met bijvoorbeeld zalm, snapper of tonijn.