Pepesan van gestoomde makreel

Informatie


De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. In de zomer komen de vissen dicht bij de kust voor en trekken dan naar het noorden. In de winter bevinden ze zich in diepere wateren. Het voedsel (kreeftachtigen en vissen) wordt aan de wateroppervlakte gezocht.

Vis van de week

Pepesan van gestoomde makreel, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 2 uien
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 tomaten
  • Halve theelepel gemalen laos
  • 4 gestoomde makreelfilets
  • Anderhalve eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels olie
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Pel intussen de uien en snijd ze in halve ringen. Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
  • Meng de sambal met de suiker, ketjap, laos, citroensap en 2 eetlepels olie. Pers de knoflook erboven uit.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de uiringen ca. 3 minuten. Roer de tomaat en het sambalmengsel erdoor en laat het geheel ca. 1 minuut pruttelen.
  • Verdeel de helft van het uimengsel over het midden van 4 grote stukken aluminiumfolie, leg de makreelfilets erop en schep de rest van het uimengsel erover. Vouw de aluminiumfolie als pakketjes dicht.
  • Leg de pakketjes ca. anderhalf uur in het midden van de oven.
  • Serveer de pepesan warm of afgekoeld met rijst