Gevulde makreel

Informatie


De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. In de zomer komen de vissen dicht bij de kust voor en trekken dan naar het noorden. In de winter bevinden ze zich in diepere wateren. Het voedsel (kreeftachtigen en vissen) wordt aan de wateroppervlakte gezocht.

Vis van de week

Gevulde makreel, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 grote makrelen, schoon, met kop
  • 2el rozijnen
  • Peper en zout
  • 1el olijfolie
  • Halve gemberwortel, geraspt
  • 1 kleine ui, in dunnen ringen
  • 2el pijnboompitten, geroosterd
  • 1tl kaneel poeder
  • 8 ingelegde druivenbladeren, uitgelekt
  • Bereiding


  • Was de vis, dep hem droog en zet even apart. Fruit de ui in een kleine koekenpan in 5min. Langzaam zacht. Laat de kaneel en gember 30 seconden mee fruiten en voeg dan de rozijnen en de pijnboompitten toe. Doe het vuur uit en laat het geheel afkoelen.
  • Vul elke vis met een kwart van het vulmengsel. Wikkel elke vis in 2 druivenbladeren en zet ze met prikkers vast.
  • Bak de vissen 5 minuten aan elke kant op een voorverwarmde bbq of grillpan tot de druivenbladeren verbanden en de vis gaar is. Serveer meteen.