Knoflook langoustines

Informatie


Langoustines, ook wel genoemd Noorse kreeftjes, worden maximaal 25 cm lang en hun lengte verschilt per visgrond. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba. Vooral als alleen de staarten worden verkocht, zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Vis van de week

Knoflook langoustines, voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 16 stuks langoustines
  • Zout en peper
  • 2 rode chilipepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 100ml olijfolie
  • Bereiding


  • Pel de langoustines en verwijder de darm. Was ze met koud water en dep ze droog.
  • Was de verse chilipepers, snijd ze in de lengte open, verwijder de zaden, spoel de pepers uit en hak ze in dunne ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze grof met een mes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg er de chili, de knoflook en de langoustines aan toe, doe er vervolgens een beetje peper en zout bij en bak ze 2 tot 3 minuten op hoog vuur.
  • Lekker met wit brood.