Deegtasjes met langoustines

Informatie


Langoustines, ook wel genoemd Noorse kreeftjes, worden maximaal 25 cm lang en hun lengte verschilt per visgrond. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba. Vooral als alleen de staarten worden verkocht, zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Vis van de week

Deegtasjes met langoustines, voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 10 gedroogde mu-err paddenstoelen
  • 2el donkere sojasaus
  • 250gr bloem (en extra voor werkblad)
  • 1el rijstwijn
  • 16 stuks langoustines
  • Zwarte peper en zout
  • Prei, wortels en selderij (elk 80gr)
  • 20 dunne, geblancheerde preireepjes (15cm)
  • Bereiding


  • Doe de paddenstoelen in heet water en laat ze 30 minuten weken. Maak intussen van de bloem, een snufje zout en 125ml water elastisch deeg, dat u vervolgens onder een voorverwarmde schaal legt en 20 minuten laat rusten.
  • Maak de kreeftjes schoon en verwijder de darm, was het vlees schoon en dep deze droog. Snijd ze in dunne schijfjes. Was alle groenten, snijd ze fijn en meng ze met de langoustines, de sojasaus, de rijstwijn en wat peper en zout. Spoel de paddenstoelen af, laat ze uitlekken, hak ze fijn en doe ze bij het vis mengsel.
  • Doorkneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Maak een rol van ongeveer 5cm doorsnede, verdeel deze in 16 tot 20 stukken. Rol hierna elke deeghomp uit tot u rondjes van 10cm heeft. Vul ze dan, sla vervolgens de randen naar boven en bind ze vast met een preireepje.
  • Breng in een brede pan 500ml water aan de kook, leg de deegtasjes op een vochtige doek in het stoomelement en stoom ze in 10 minuten gaar.