Donu’s kreeft piri piri

Informatie


Er zijn honderden soorten kreeften, van langoesten en rivierkreeftjes tot ‘de stoere jongens’ uit Nova Scotia (Noordoost Canada). Voor veel mensen is een vers gekookte kreeft een ware delicatesse, waarbij de inhoud van de poten het absolute summum is.

Vis van de week

Donu’s kreeft piri piri, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 2 gekookte kreeften, gehalveerd
  • 1el gemalen garnalen
  • 450gr verse tomaten, gesneden
  • Takjes verse koriander, als garnering
  • 4el plantaardige olie, 600ml water
  • 1el tomatenpuree, 2tl gemal. koriander
  • Gekookte witte rijst
  • 2 uien, gesnip., 2tl gemal. koriander
  • 250gr gekookte, gepelde garnalen
  • Voor de piri piri saus
  • 1tl fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 fijne groene pepers
  • Bereiding


  • Verhit de olie in een grote vuurvaste pan en bak uien, gember, tomaten en tomatenpuree 5 minuten, of tot de uien zacht zijn.
  • Voeg garnalen, gemalen koriander en gemalen, gedroogde garnalen toe en roer goed.
  • Voeg water, groene paprika en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ca. 20 tot 30 minuten zachtjes koken, tot de saus is ingekookt.
  • Voeg de kreeften toe en laat ze enkele minuten goed warm worden. Leg de halve kreeften op voor verwarmde borden en schenk de saus erover. Garneer met de takjes koriander en serveer ze met luchtige witte rijst.