Bereiding
Trek de schaal van de buikzijde van de krab weg en duw het schild aan beide kanten opzij. Verwijder de vederachtige kieuwen en de ingewanden. Draai de scharen uit het lijf en snijd de krabben met een hakmes in vieren. Kraak de scharen met een tang of met het heft van een zwaar mes.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de ui, wortel, knoflook en het pepertje 5 minuten op matig vuur, of tot de ui glazig is. Voeg de tomaat, tomatenpuree, wijn, bouillon, tijm en takjes peterselie toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 30 minuten sudderen.
Voeg de stukjes krab aan de soep toe en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken. Doe de garnalen in de pan en laat alles nog 1 minuut zacht koken. Voeg dan de stukjes vis toe en laat de soep nog 2 tot 3 minuten koken, of tot de vis niet meer doorschijnend is. Voeg flink wat zout en peper toe. Bestrooi de soep met peterselie en basilicum.