Kokkels met paprika

Informatie


Op kokkels wordt handmatig gevist op de Waddenzee. Nederland was tot voor kort één van de grootste kokkelproducenten van Europa. Maar sinds 2005 is de kokkelvisserij met kotters in de Waddenzee niet meer toegestaan. Het handmatig vissen van kokkels is nog wel toegestaan.

Vis van de week

Kokkels met paprika, voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 500gr kokkels
  • 1 rode, gele, groene paprika
  • Cajun kruiden
  • Boter
  • 2 uien
  • 1,5dl slagroom
  • Kookroom
  • Bereiding


  • Zet de kokkels een halve dag of langer in goed gezouten water om ze schoon te spoelen, ververs het water tussentijds een keer.
  • Bak de boter bruin in een grote pan. Voeg de schelpdieren toe en laat ze heel goed bruin worden. Tijdens het bakken op smaak brengen met een snufje cajun kruiden en bak ze af tot ze liggen te knetteren in de pan.
  • Als ze mooi bruin zijn haalt u ze uit de pan. Bak dan de fijngesneden ui en de in blokjes gesneden paprika’s tot ze licht bruin zijn. Een kwart van elke paprika is voldoende. Voeg alles samen en dien het warm op met sla en geroosterd brood.