Bereiding
Smelt de boter in een grote steelpan en voeg vervolgens de ui en bacon toe. Laat alles 5 minuten op matig vuur staan tot de ui zacht en de bacon gebakken is.
Doe de kokkels in een grote steelpan, voeg 60ml water toe en zet de pan op matig vuur. Zodra het water heet is en de schelpen beginnen te stomen, doet u het deksel op de pan. Laat de schelpen nog 2 tot 3 minuten koken, tot ze open zijn. Giet ze af, bewaar het vocht en zeef dat. Gooi schelpen die nog dicht zijn weg.
Voeg de maïskorrels aan het ui-bacon mengsel toe en bak het geheel al roerend 3 tot 4 minuten, tot de maïs zacht is. Schenk de cider en 60ml van het kookvocht in de pan. Breng het aan de kook en laat het 2 minuten zacht koken. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe de kokkels erbij en schud ze door de saus. Serveer het gerecht warm in diepe kommen.