Kabeljauw op Spaanse wijze

Informatie


Kleine kabeljauw heet gul. Gedroogde kabeljauw wordt ook stokvis genoemd en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paren.

Vis van de week

Kabeljauw op Spaanse wijze, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 2el olijfolie, 25gr boter
  • Halve tl paprikapoeder
  • 150ml droge witte wijn
  • 1 ui,gesnipperd
  • 4 kabeljauw moten
  • 2el droge sherry
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 225gr sperziebonen, stukjes van 2,5cm
  • 100gr gekookte mosselen
  • 1el bloem, knapperig brood
  • 350ml verse visbouillon
  • 3el fijngehakte peterselie
  • Bereiding


  • Verhit olie en boter in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten, tot hij zacht, maar niet verkleurd is. Voeg de knoflook toe en bak het mengsel nog 1 minuut.
  • Vermeng bloem en paprikapoeder en bestuif de vismoten hiermee. Schuif ui en knoflook naar een kant van de pan, voeg de vismoten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de boontjes, bouillon, wijn, sherry, peper en zout toe, en laat alles 2 minuten koken.
  • Voeg de peterselie toe doe het deksel op de pan en laat de vis nog 5 tot 8 minuten koken. Voeg 2 minuten na de peterselie de mosselen toe.
  • Serveer het gerecht met knapperig brood.