Kabeljauw met kappertjessaus

Informatie


Kleine kabeljauw heet gul. Gedroogde kabeljauw wordt ook stokvis genoemd en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paren.

Vis van de week

Kabeljauw met kappertjessaus, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 kabeljauwmoten ca. 200gr
  • 1el fijngehakte peterselie
  • 115gr boter
  • Takjes dragon, ter garnering
  • 1el azijn
  • 1el kappertjes
  • Bereiding


  • Bestrooi de moten met zout en peper naar smaak. Smelt 25gr van de boter en bestrijk een kant van elke moot ermee.
  • Bak de vismoten 6 minuten onder een voorverwarmde grill. Keer ze om, bestrijk ze opnieuw met gesmolten boter en bak ze nog 5 tot 6 minuten, of tot het visvlees gemakkelijk verbrokkelt.
  • Verhit intussen de resterende boter tot hij goudbruin kleurt, maar laat hem niet donker worden. Voeg de azijn toe, gevolgd door de kappertjes, en roer goed.
  • Schenk azijn, boter en kappertjes over de vis. Bestrooi het geheel met peterselie en garneer met de takjes dragon.