Kabeljauwfilet met cheddar en tomaten

Informatie


Kleine kabeljauw heet gul. Gedroogde kabeljauw wordt ook stokvis genoemd en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paren.

Vis van de week

Kabeljauwfilet met cheddar en tomaten, voor 2 personen

Ingrediënten


  • Klontje boter
  • 400gr kabeljauwfilet
  • 150gr cheddar kaas
  • 2 tomaten
  • 4 theelepels grove mosterd
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200graden.
  • Meng de cheddar, mosterd en creme fraiche in een schaaltje.
  • Was de filet schoon en dep deze af met keukenrol. Strooi vervolgens op gevoel peper en zout over de vis.
  • Olie vervolgens de ovenschaal in en leg de filet in de schaal. Snijd de tomaten in plakjes.
  • Bedek de kabeljauw vervolgens met plakjes tomaat en schep het kaas mengsel erover.
  • Doe het gerecht gedurende 25 minuten in de oven.