Kabeljauw in sambal-ketjapsaus

Informatie


Kleine kabeljauw heet gul. Gedroogde kabeljauw wordt ook stokvis genoemd en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paren.

Vis van de week

Kabeljauw in sambal-ketjapsaus, voor 2 personen

Ingrediënten


  • 300gr kabeljauwfilet
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Sap van 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eieren
  • 40gr boter
  • Zout
  • 2 theelepels sambal oelek
  • Bereiding


  • Verdeel de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken, besprenkel die met de helft van de citroensap en bestrooi ze met zout. Laat de smaken ca. 15 minuten intrekken.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de boter in een pan en bak de stukken in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • Fruit de ui, knoflook en sambal ca. 3minuten in het achtergebleven vet. Roer de ketjap, de rest van het citroensap en 2 of 3 eetlepels water erdoor en laat het sausje, al roerende, goed warm worden. Lepel het over de vis.
  • Lekker met mie of rijst en een komkommersalade.