Pikante inktvis

Informatie


Inktvissen zijn een zeer oude en sterke dierengroep. Vermoedelijk zijn ze ongeveer 500 miljoen jaar geleden ontstaan.Inktvissen komen enkel in zout water voor en leven in alle wereldzeeën. Ze zijn in staat om van kleur te veranderen. De meeste inktvissen groeien snel en hebben een kort leven.

Vis van de week

Pikante inktvis, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr pijlstaartinktvis, schoongemaakt
  • 1 vleestomaat, ontveld, gesneden
  • 150ml water
  • 3el arachideolie
  • 1el donkere sojasaus
  • Sap van halve limoen
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • Halve tl gemalen nootmuskaat
  • Gekookte rijst
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 kruidnagels
  • Bereiding


  • Snijd de inktvis lichamen in reepjes en tentakels in stukjes. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit een wok en roerbak de inktvis 2 tot 3 minuten, zodat de inktvisstukjes omkrullen. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Verhit de olie in een schone pan en fruit ui en knoflook tot ze beginnen te bruinen. Voeg tomaat, sojasaus, nootmuskaat, kruidnagels, water en limoensap toe. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en voeg de intvis en peper en zout naar smaak toe.
  • Bak het geheel nog 3 tot 5 minuten, onder af en toe roeren. Pas op dat u de inktvis niet te lang op laat staan. Deze zal taai worden. Serveer het gerecht heet of warm, met gekookte rijst.