Bereiding
Halveer de inktvisringen. Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst) en snijd het vruchtvlees fijn.
Roer in een kom 4 eetlepels sojasaus, de gembersiroop, suiker en gember door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Schep de inktvis, sjalotten en peperstukjes erdoor en laat het geheel afgedekt in de koelkast minstens 3 uur marineren.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de tauge met 2 eetlepels sojasaus ca. 1 minuut. Schep het geheel in een kom, roer de sesamolie en wat peper erdoor en laat de tauge afgedekt 3 uur marineren.
Doe het inktvismengsel met de marinade in een pan en breng het geheel met het deksel op de pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de inktvis in 5 minuten gaar worden. Breng het gerecht op smaak met peper en strooi de koriander erover. Serveer de inktvis met de gemarineerde tauge.