Bereiding
Maak de inktvisjes schoon. snijd de tentakels af boven de ogen en hak ze fijn. Wrijf de inktvis lichaampjes vanbinnen en vanbuiten in met zout en zet ze even weg.
Fruit de ui en het knoflook 4 tot 5 minuten in 1 el olijfolie. Voeg de fijngehakte tentakels toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee. Voeg de rijst, rozijnen, pijnboompitten en peterselie toe. Breng op smaak met zout en haal de pan van het vuur.
Laat het rijstmengsel enigszins afkoelen en vul de inktviszakken hiermee voor driekwart, zodat de rijst nog wat kan uitzetten. Misschien moet u de inktviszakken hiervoor een beetje opensnijden. Zet elke gevulde inktvis vast op een prikker.
Verhit de resterende olie in een grote vuurvaste schotel. Bak hierin de inktvisjes een paar minuten aan alle kanten tot ze lichtbruin zien. Voeg de tomaten, de zongedroogde tomaatjes, de wijn en kruiden toe. Zet de schaal 45minuten in een voorverwarmde oven van 180graden. Serveer warm of koud met veel brood.